Mijn liefde voor… T-Mobile!
14 november 2017
0

We leven in 2017, de tijd van Snapchat, Netflix en online werken. Door de jaren heen is de behoefte naar snel en stabiel internet razendsnel gegroeid. Overal en altijd bereikbaar zijn en de mogelijkheid om vanaf afstand te kunnen werken. We leven in de toekomst.

Sinds februari 2017 studeer ik aan het Fontys in Eindhoven. Dagelijks reis ik af naar Eindhoven waarbij ik +/- 45 minuten in de bus spendeer en daarna nog eens 15 minuten in de trein. Doe deze nummers x2 en je hebt de tijd die ik nodig heb om een retourtje Roggel-Eindhoven af te reizen excl. het wachten tussen de verbindingen. Kortom, tel op een goed anderhalf uur aan reistijd met alle tijd die komt kijken om van punt A naar punt B te komen. Anderhalf uur die ik kan besteden aan slapen, mensen kijken of tijd die ik effectief kan inzetten door online huiswerk te maken (of om online het nieuwste seizoen van ‘Better Things’ te kijken). Alleen al dat streamen, appen en snappen kost bergen aan data. Data die veel providers tegen belachelijk hoge prijzen aanbieden… behalve Tele2 en T-Mobile.

In dit artikel ga ik kort beschrijven hoe je voor een belachelijk lage prijs per maand gebruik kunt maken van onbeperkt bellen, smsen en een onbeperkte databundel kunt krijgen zodat je ongestoord de hele dag kattenfilmpjes kan kijken.

Goed, ik was nooit een fan van T-Mobile wegens de dekkingsgraad en de kwaliteit van de diensten; maar in de afgelopen 2 á 3 jaar heeft het bedrijf ongelooflijk hard gewerkt om een landelijk dekkend 4G-netwerk op te zetten met de snelste gemiddelde internetsnelheid van Nederland. Jaren ben ik trouw geweest aan de (nog altijd) sublieme service en het kwalitatieve netwerk van KPN maar het was tijd voor verandering. Want ja. KPN is een top provider en de dochterbedrijven die meeliften op het netwerk zijn ook dikke prima.. maar.. de prijzen die ze vragen anno 2017 zijn ronduit belachelijk, zelfs in combinatie met de combivoordelen die je kan ontvangen als je thuis diensten afneemt van KPN.

Oké. Dan heb ik nog een aantal providers over die onbeperkte data bieden. Robin Mobile die belachelijk lage snelheden heeft, YouFone die een limiet op een ”onbeperkt abonnement” heeft en Tele2 die geen 4G aanbied in het buitenland. Kortom; er is nog 1 optie over. T-Mobile!

Ik ben inmiddels enkele dagen klant. Het bestellen gaat eenvoudig online waarbij je wat persoonlijke gegevens dient in te vullen en ook nummerbehoud is zonder moeite te regelen. Overstappen anno 2017 is geen gedoe meer. Binnen 5 minuten heb je de overstap gemaakt van provider en is het nog een kwestie van wachten op het moment van activatie.

Nou goed. Hoe goedkoop wil je onbeperkt data krijgen (of een andere bundel)? Hier gaan we:

1. Ga naar de website van ‘CashbackXL‘ en maak een account aan. Navigeer vervolgens naar de volgende link en klik op de aanbieding ‘€50,- cashback bij 1 of 2-jarige nieuwe sim-only abonnementen.

Je wordt naar de website van T-Mobile verwezen. Zorg dat je de cookies van de website accepteert indien hierom gevraagd wordt.


2. Navigeer naar de ‘sim-only’ bestelpagina; te vinden onder het kopje ‘mobiel’ in de menubalk bovenin weergeven op de website. Kies vervolgens voor een 1 of 2-jarig abonnement, kies de gewenste bundel en eventuele extra opties en vink vervolgens het volgende vinkje aan:

Klik vervolgens op de bestelknop en vul de gevraagde gegevens in. Kies eventueel voor de optie om nummerbehoud aan te vragen. Alle informatie die nodig is voor de overstap wordt toegezonden per mail. Nogmaals, overstappen in 2017 kost geen enkele moeite; hooguit 5 minuten van je tijd.

Zodra de bestelling afgerond is dien je te wachten tot je abonnement geactiveerd is. Informatie hierover ontvang je van T-Mobile per mail. De gewenste aansluitdatum kan zelf gekozen worden.
Is je abonnement geactiveerd dan kan je door naar de 3e stap.


3. Meld je aan voor ‘T-Mobile Samen’ waarmee je €5,- korting per maand kan ontvangen. Je dient een groep aan te maken met minstens 2 mensen om deze korting te ontvangen. Informatie is hier te vinden. Ken je niemand in je omgeving met T-Mobile? Geen probleem; gebruik de volgende Facebook groep.


4. Zoek 5 mensen die ook sinds kort klant zijn van ‘T-Mobile’ om maximaal 5x €25,- korting factuurkorting te ontvangen. Wederom kan je hier de volgende Facebook groep voor gebruiken. Informatie is hier te vinden.


Tadaa! Je hebt nu voor weinig geld een provider met prima dekking, goede service en prima prijzen. Bekijk de volgende berekening maar eens:


Have fun! 😉

Leuk artikel? Delen is gratis...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Tumblr
Tumblr
Share on Reddit
Reddit