Mijn ervaring met… KPN (Alles-in-1 / Sim Only)
26 augustus 2016
0

We leven in 2016 en ongeveer 94 procent van de Nederlanders in de leeftijd van 12 tot 75 jaar beschikte in 2010 over internet. Circa 5 miljoen Nederlanders hebben een Spotify account en 68% van de Nederlandse huishoudens heeft een tablet. Kortom, het gaat hard met de behoefte aan snelle internet aansluitingen in Nederland. We willen steeds meer, steeds sneller en steeds goedkoper.

In Nederland hebben wij enkele grote partijen die ervoor zorgen dat jij, als consument, thuis internet (en overige diensten) kunt ontvangen. XS4ALL, KPN, Telfort, Caiway, Ziggo, Vodafone, Tele2, Online.nl en nog vele andere partijen bieden hun diensten aan in Nederland waarvan het grootste gedeelte aangeboden wordt onder het Ziggo netwerk of het KPN Wholesale netwerk.
Op internet zijn vrijwel alleen maar horror-verhalen te vinden over providers. Mensen die een positieve ervaringen hebben met hun provider hoor je bijna niet.


Ik ben al jaren fan van KPN. Ik maak al meer dan 5 jaar gebruik van hun mobiele netwerk en zowel de snelheid, de klantenservice als de dekking zijn prima. Ik heb vrijwel overal een stabiele 4G-verbinding en de klantenservice is 24/7 beschikbaar en antwoord altijd binnen 30 minuten op mijn vragen.

Zoals je ziet heeft KPN het grootste dekkingspercentage betreft 4G in Nederland. (KPN, Simyo, Telfort en YouFone maken gebruik van dit netwerk)
Zoals je ziet heeft KPN het grootste dekkingspercentage betreft 4G in Nederland. (KPN, Simyo, Telfort en YouFone maken gebruik van dit netwerk)

De eerste ingeving die mensen vaak bij KPN hebben is: ”Dat is toch die veel te dure partij terwijl de concurrenten hetzelfde aanbieden voor minder?” Fout! KPN is in veel gevallen goedkoper gebleken voor grootgebruikers zoals mij. KPN zal niet de goedkoopste optie zijn voor iedereen, maar ik denk dat een groot deel van de huishoudens goedkoper uit is met een KPN Alles-in-1 abonnement in combinatie met een mobiel KPN abonnement.


Waarom?

Als je thuis KPN diensten afneemt en mobiel een abonnement bij hun hebt lopen, dan ontvang je enkele mooie voordelen:

– Je ontvangt iedere maand € 5,- extra korting op alle KPN Mobiel abonnementen op jouw adres
– Een gratis zenderpakket. Kies uit HBO-, Plus, FOX Sports (Eredivisie) of Kids Pakket (ter referentie, HBO kost al gauw €15,- per maand)
– Een verdubbeling van je bel-, sms- en databundel (mijn 5GB abonnement wordt dus 10GB per maand)
– Bel onbeperkt met alle KPN telefoonnummers op jouw adres
– Deel je MB’s met vrienden en familie op hetzelfde adres via de MijnKPN app

Voor €25,- per maand ben ik nu voorzien van een 1-jarig 4G abonnement, 10GB per maand, 400 min/sms, gratis Spotify Premium en het HBO pakket. Een mooie deal als je het mij vraagt. Spotify kost normaliter €10,- per maand en HBO €15,- per maand. Verder ga je nergens zo goedkoop een 4G abonnement vinden met een dergelijke limiet. En zit je over je limiet heen, dan geen bijkomende kosten maar gewoon een lagere snelheid.

Ik kan het mobiele netwerk van KPN zeer waarderen. Hoge snelheden, hoge datalimieten, overal dekking, lage kosten en ook in het buitenland (Hongarije) kon ik gewoon genieten van een stabiele 4G-verbinding. Voor slechts €15,- had ik 1GB om te verbruiken.


Mijn mobiel abonnement heb ik geregistreerd op het adres van mijn oom omdat deze thuis KPN heeft en wij thuis niet.
Thuis zou ik ook graag gebruik maken van de diensten van KPN. Het scheelt ons €184,50 (1 jaar) t.o.v. ons huidige abonnement van Vodafone en bij KPN is het mogelijk opnames via de cloud plaats te laten vinden waardoor je overal in huis je opnames kan bekijken, krijg je een vast IP-adres en kan je natuurlijk gebruik maken van Spotify Premium en HBO.

Goed. Ik snap wel dat mijn vader niet over wil stappen. Vodafone voldoet inmiddels prima en don’t fix it if it ain’t broke. Die besparing van €184,50 doet hem dan ook weinig en mijn vader heeft wellicht geen goed beeld van KPN.

Ons abonnement bij Vodafone liep begin augustus af, evenals bij mijn oma. Hierna liepen deze abonnementen over in een maandelijks opzegbaar abonnement. Handig! Om te kijken of KPN nu echt de beloftes waar kon maken heb ik besloten om een Alles-in-1 Standaard abonnement te bestellen voor mijn oma. Het scheelde €7,50 maar daarbij kwam wel Spotify Premium (t.w.v. €120,-) en bovendien kon ik zo gemakkelijk kijken hoe het overstappen zou verlopen, of alles zonder problemen verliep en of de diensten die ze leveren inderdaad beter zijn dan bij de concurrent.


De bestelling plegen was een fluitje van een cent. Even de adresgegevens intoetsen, aangeven op hoeveel televisies je tv wil kunnen kijken, even het rekeningnummer ingeven en je huidige telefoonnummer. Aan de hand van het rekeningnummer zouden ze ervoor zorgen dat de overgang soepel zou verlopen en dat ze geen dag zonder diensten zou zitten. Het was ook mogelijk niet gebruik te maken van de overstap service. De diensten zouden dan binnen 11 dagen geleverd worden i.p.v. 1 maand. Maar goed, beide diensten waren gratis en ik wacht liever een maand en dat dan alles geregeld wordt dan dat ik zelf brieven moet gaan sturen en risico loop dat iets niet zou werken.

Een voordeel. Er komt gratis een monteur aan te pas en er zijn geen activatiekosten. Per mail ontving ik een agenda waarmee ik een afspraak kon plannen en welk tijdstip mijn voorkeur had.

Binnen 1 minuut maak je eenvoudig een afspraak op de dag en tijd dat het jou uitkomt!
Binnen 1 minuut maak je eenvoudig een afspraak op de dag en tijd dat het jou uitkomt!

De belangrijkste gegevens kwamen allemaal keurig in een PDF file in de mailbox binnen en het installatiepakket werd ruim van tevoren geleverd. Deze mocht je al aansluiten, maar goed. Laat die monteur het maar doen, kost niets en minder risico dat er iets mis gaat.

Op vrijdag 26 augustus was het zover en kwam de monteur alles aansluiten. Via zowel een SMS als een belletje werden we op de hoogte gehouden van het feit dat de monteur langs zou komen.


De overstap / montage / activatie:

De monteur zou dus tussen 12:00 -14:00 komen. Om 13:35 kregen wij een telefoontje dat de monteur er aan kwam. Om 13:45 stond deze voor de deur en om 14:15 hadden wij een werkende televisie, konden we weer bellen en was het internet werkzaam. De monteur had de moeite genomen om de favoriete zenders van mijn oma op te schrijven zodat ze deze makkelijk kon vinden. Stukje extra service.

Alles wat dus binnen enorm snel geregeld. De monteur, afkomstig uit Grathem wat hier in de buurt ligt, was zeer aardig en kundig. Complimenten J. Franssen.


Internet:

Het instap abonnement van KPN komt met een snelheid van 20Mbit/s download en 2Mbit/s uploadsnelheid. Ik heb ervoor gekozen om dit pakket over te slaan omdat van die 2Mbit/s upload wel erg karig is, zeker omdat mijn oma meerdere beveiligingscamera’s heeft hangen die 24/7 opgenomen worden en die voor mij overal ter wereld toegankelijk zijn. Ik heb hierom gekozen om het standaard abonnement te weten die met een downloadsnelheid van 60Mbit/s komt en 6 Mbit/s upload. (Deze snelheid is overigens uit te breiden in hetzelfde pakket naar 100 / 100)

Wat schetst mijn verbazing? In plaats van 60 / 6 wordt er meer veel meer snelheid geleverd. Ik heb hier meerdere verhalen over gelezen op internet maar deze ervaring komt dus ook bij ons naar voren. Er worden hogere snelheden geleverd dan beloofd. Pluspunten voor jullie KPN. De volgende snelheid was draadloos. 71 / 39 dus i.p.v. 60 / 6. Bekabeld lag deze snelheid zelfs nog hoger. Dus meer krijgen dan waarvoor je betaald. Wederom, goed bezig KPN!

2

Het instellen van een eigen SSID (Wi-Fi naam), wachtwoord is een fluitje van een cent en ook de IP-camera’s zijn binnen enkele minuten functioneel d.m.v. port-forwarding. Ik heb bij mijn oma een eigen router achter de modem hangen om betere resultaten draadloos te kunnen garanderen. Ook dit is binnen 5 minuten geregeld en de verbinding werkt zonder problemen.


Televisie:

Wat valt er over de televisie te zeggen? Nou ja. Ik zal het kort samenvatten.

De televisie-ontvangers zijn een stuk sneller dan die van Vodafone. Echt een verademing. De menu-structuur is logisch en de ontvangers bevatten leuke extra’s zoals de mogelijkheid om het weer te bekijken via het menu, YouTube te kijken of Netflix. Allemaal dingen die je nooit gaat gebruiken via een dergelijke ontvanger, maar geinig dat het erop zit.

Begint Gemist werkt prima en het is ook handig dat je i.p.v. handmatig programmeren ook gewoon een programma aan kan klikken en dat de ontvanger deze vervolgens blijft inplannen, automatisch. Het zenderaanbod is ruim met standaard 73 zenders en het grootste gedeelte is gewoon in HD-kwaliteit te kijken.

Ik heb verder niet meer gekeken naar de mogelijkheden van de televisie.


Telefonie:

Ook deze was direct na het aansluiten werkzaam. Mijn oom belde naar de huistelefoon en vice versa. Hier valt dus ook niets op aan te merken.


Conclusie:

Op het eerste oog is het dus zeker een aanrader om over te stappen naar KPN! Het is mogelijk vele extra’s te krijgen, de overstap verloopt soepel en de kwaliteit van de diensten is prima.

Ik heb deze review een klein half uurtje nadat de monteur weg was geschreven. Het betreft dus een zeer korte recensie. Misschien dat dit artikel in de toekomst nog aan wordt gevuld met alle informatie over de extra diensten, maar tot dusver mijn eerste ervaring met KPN.

Leuk artikel? Delen is gratis...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Tumblr
Tumblr
Share on Reddit
Reddit