Filmfan van de maand – Foroxity (oktober 2014)
17 juni 2015
0

In deze terugkerende rubriek besteden wij aandacht aan Foroxity’s grootste filmfans. Voor deze eerste editie spraken we met Rob Coenen (18), een trouwe bezoeker van Foroxity Roermond.

F: Hoe zag je eerste bioscoopbezoek eruit?

R: Mijn eerste bioscoopbezoek? Dat is lang geleden. Ik meen mij te herinneren dat dit een bezoek was aan de film ‘Zoop in Afrika’, samen met de buren. Dit zal dus ergens in 2005 zijn geweest. Mijn eerste bezoek aan Foroxity was geloof ik ‘Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1’ tijdens een kinderfeestje van één van mijn vrienden.

F: Wat is de beste film die jij ooit in de bioscoop hebt gezien?

R: Ik was zeer onder de indruk van ‘The Hunger Games: Catching Fire’. Ik had de eerste film een week van tevoren gekeken. Ik had verwacht dat ik de fictieve wereld niet leuk zou vinden, dat alles te nep zou zijn en dat het een soort ‘Twillight’ was. Gelukkig maakte deel 1 alles goed en ook het tweede deel viel erg goed in de smaak. ‘Catching Fire’ heb ik maar liefst drie keer gezien binnen twee weken! Ik kan dan ook niet wachten om op 18 november naar de marathon te gaan bij Foroxity. Alle drie de films achter elkaar? Super!

F: In welke filmgenre voel jij je het meeste thuis?

R: Ik probeer zoveel mogelijk films te kijken uit diverse genres. Maar als ik mezelf zou moeten identificeren met één genre, dan zou ik zeggen horror, maar dan wel de oudere generatie horrorfilms. Denk hierbij aan: ‘Halloween’, ‘The Evil Dead’ uit 1981, ‘The Shining’, ‘The Exorcist’ en ‘The Texas Chainsaw Massacre’. Helaas vind ik de nieuwe horrorfilms, op een paar uitzonderingen na, vaak tegenvallen.

F: En in welk genre kun jij je nou helemaal niet vinden?

R: Ik zal zelden animatiefilms kijken. Vooral omdat ze vaak te kinderlijk zijn uitgevoerd, wat in de meeste gevallen logisch is. Daarnaast vind ik het moeilijk om deze films te identificeren met de realiteit. Dit is voor mij een belangrijk punt. Films waarbij ik de link kan leggen naar de realiteit vind ik vaak een stuk leuker dan een film waarbij je uitsluitend fictieve elementen ziet.

F: Met wie ga je het liefst naar Foroxity?

R: Met mijn vrienden. Vaak gaan we met een hele groep, maar bij sommige films weet ik ook dat ik specifieke vrienden moet vragen. Zo kan niet iedereen superhelden films waarderen, of zijn er vrienden die liever niet drie uur in de bioscoop zitten voor een film. Voor de Happy Hunger Games Marathon weet ik dat er maar een paar vrienden zo gek zijn om samen met mij ruim een halve dag in de bioscoop te zitten.

F: En dan nu de afsluiter. Wat is jouw favoriete film?

R: ‘Halloween’ uit 1978 van John Carpenter. Alles aan deze film klopt gewoon: de sfeer, de camera die niet zoals gewoonlijk stabiel filmt, maar juist heen en weer beweegt, de geweldige muziek die op de juiste momenten start en steeds luider wordt, de momenten waarbij je door de ogen van het hoofdpersonage Michael Myers kijkt, de simpliciteit van het hoofdpersonage, de acteerprestaties van Donald Pleasence en Jamie Lee Curtis en natuurlijk het einde. Simpelweg alles klopt aan deze film!


Het originele bericht is hier te vinden.

Leuk artikel? Delen is gratis...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Tumblr
Tumblr
Share on Reddit
Reddit