Recensie: HP Pavilion 15-bc235nd
12 februari 2017
0

Het was januari 2017. Ik zat in de laatste week van mijn afstudeerstage voor mijn ICT-beheerder niveau 4 opleiding. Alles zag ernaar uit dat ik ging slagen, en dit is dan ook gelukt. Tijd om weer een volgend pad te bewandelen in mijn leven, ditmaal met een uitstapje naar de HBO ICT opleiding. En wat is het nummer 1 essentiële gereedschap voor deze opleiding? Juist! Een laptop die de duur van de opleiding kan volbrengen, maar ook krachtig genoeg is en betrouwbaar genoeg is om altijd klaar te staan, zelfs voor de zwaardere taken.

Genoeg keuze op de laptopmarkt. Ik was op zoek naar, zoals ik al zei, een krachtige laptop voor al mijn taken, maar waarbij de prijs/kwaliteitsbeleving voorop stond. Er zijn tientallen laptops te vinden met dezelfde specificaties als dit model, maar vaak voor vele hogere prijzen. Design mag schijnbaar wat kosten, maar persoonlijk vind ik dit ook een prachtig model notebook, ondanks de relatief ”lagere” prijsklasse.  Waarom meer geld uitgeven als dit model exact hetzelfde doet als de duurdere laptops? Bovendien staat HP bekend om haar goede service, ook een puntje om deze laptop in een selectie uit te laten springen t.o.v. de rest.


Maar goed. Inhoudelijk over de laptop. Allereerst wil ik even benadrukken dat deze laptop, op moment van schrijven, de allernieuwste reeks processoren van Intel aan boord heeft en de nieuwste generatie videokaarten van Nvidia, beide uitgebracht in januari 2017. Helemaal klaar voor de toekomst dus! Voor de nerds onder ons, ik werd blij door de native support voor H265 video. Voor de niet-nerds. De specificaties van deze laptop zijn bestemd voor de gebruikers die graag wat meer vragen van hun computers, als hier dan het nieuwste van het nieuwste in zit is dit natuurlijk altijd mooi meegenomen. Sneller, zuiniger en toekomstbestendige!

Alle specificaties op een ritje:

– Intel i7-7700HQ (2.8GHz tot 3.8GHz)
– Windows 10 Home x64
– Full HD scherm IPS
– 256GB PCIe M.2. SSD + 1TB 7.200rpm HDD
– NVIDIA GeForce GTX1050 (2GB, GDDR5)
– Gigabit ethernet LAN / 802.11ac 2 x 2 / Bluetooth 4.2
– 1x HDMI / 1x hoofdtelefoon & microfoon / 1x USB 2.0 / 2x USB 3.1
– 2.2kg gewicht

De quad-core processor van Intel kan alle zware taken als Photoshop, videobewerking, games en dergelijke allemaal bijbenen en de 16GB RAM zorgt ervoor dat je genoeg open kan hebben staan zonder ook maar iets af te hoeven sluiten. De SSD zorgt ervoor dat alles binnen enkele secondes gereed staat, zo ook het opstarten van de laptop, dit gebeurd in minder dan 15 seconden. De 1TB HDD zorgt ervoor dat je ook genoeg opslag hebt voor je foto’s, documenten, muziek en video’s en de tweede videokaart van NVIDIA zorgt ervoor dat je zelfs de meest recente games kunt spelen met prima prestaties.


De laptop wordt geleverd in een stevige doos en met een compacte oplader. Altijd een voordeel. Het opladen gaat overigens bijzonder snel! Binnen een half uur is de accu alweer 50% bijgeladen en binnen 1,5 tot 2 uur is de laptop weer volledig opgeladen. De laptop gaat bij zwaardere belasting (veel programma’s open, bluetooth aan, virtuele machine draaiende etc.) alsnog 4 tot 5 uur mee. Bij regulier gebruik (browsen, mail checken, muziek beluisteren, documenten typen) gaat de accuduur richting de 10 uur.

Het design van de laptop is naar mijn mening strak en lekker minimalistisch. Er zijn 3 USB-poorten aanwezig, met genoeg snelheid, wat genoeg is voor de doorsnee gebruiker. Verder hebben we een poort voor een hoofdtelefoon/ oordopjes, een oplaadpoort, HDMI om je laptop te verbinden met een tweede scherm en een netwerkpoort die vrijwel overbodig is omdat de Wi-Fi adapter in dit model echt vliegt! 2×2, MIMO .11ac. De nerds weten dat het goed is, dus neem dat ook maar van mij aan.

Op het toetsenbord zitten functionele lampjes die aangeven of bijvoorbeeld de caps-lock functie is ingeschakeld of dat bijvoorbeeld het geluid op stil staat. Ook is er toetsenbordverlichting aanwezig welke echter enkel aan of uit te zetten is. De helderheid hiervan is niet te bepalen. Een gemiste kans. Wellicht kan dit in de toekomst alsnog met een softwarematige update geregeld worden.


Concluderend:

Het gewicht van 2,2kg is prettig en neemt zich lekker mee in een schooltas. De laptop is geschikt voor de gebruikers die net wat meer vragen van hun computer en deze laptop mag gezien worden. Op het gebied van prijs/kwaliteit heb ik geen beter model kunnen vinden in deze prijsklasse tot €1500,-

Kortom, een aanrader!

Leuk artikel? Delen is gratis...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Tumblr
Tumblr
Share on Reddit
Reddit