Recensie: Mad Max: Fury Road (2015)
17 juni 2015
0

Ik heb in heel mijn leven een behoorlijk aantal films gezien, en in al die jaren ben ik slechts 1 keer de bioscoop uitgelopen (Gangster Squad) en 1 keer heb ik thuis een film afgezet (Piranha 3D). Waarom? Omdat sommige films écht te bagger zijn om te kijken. Ik kijk liever naar ‘August Underground’s: Mordum’ of ‘The Human Centipede’ dan dat ik de zojuist genoemde films kijk.

Goed, waarom vertel ik dit? Nou, ik zal het jullie vertellen. Gisteravond zat ik in de bioscoop, te kijken naar de nieuwe film van ‘George Miller’ (of ja, nieuwe film. In 1979 zagen we dezelfde film al eens op het witte doek, gebracht door dezelfde regisseur). De pauze was net voorbij en er waren technische problemen in de bioscoop. We hadden wel geluid maar geen beeld, en later na een stilstaand beeld, maar geen geluid. En mijn eerste gedachte was:

Gelukkig, dan kunnen we weg van deze film, krijgen we de film vergoed, en dan ga ik ‘It Follows’ (klik hier om de recensie te lezen) die om 22:00 begint nog maar eens opnieuw bekijken.

Helaas ging de film uiteindelijk toch verder.


Wat is er dan allemaal mis aan deze film? Nou, eigenlijk is er niet bizar veel mis, maar het belangrijkste onderdeel van films ontbreekt aan deze film. Een verhaal! Serieus, in 120 minuten krijgen we nog geen 10 minuten aan dialogen. We krijgen geen enkele uitleg over de personages, we krijgen geen uitleg waarom ze doen wat ze doen. We weten niet waarom zij op de plaats zijn waar ze zijn. We weten écht helemaal 0,0. Ik had de hoop dat de film na de pauze het verhaal zou gaan uitdiepen, maar vergeet het maar. Er zit geen verhaal in deze film. Gewoon helemaal niets.

Ja, toegegeven. De acteerprestaties van Tom Hardy en Charlize Theron zijn prima te noemen. Niet bijzonder, maar gewoon goed genoeg om je niet aan de acteurs te storen. De acteerprestatie van Nicholas Hoult die Nux speelt in de film, steekt er voor mij met kop en schouders boven uit. Het geschifte personage past geweldig bij hem als acteur.

Verder hebben we nog een vijf tal dames die we ruim 1 uur in beeld krijgen. Ze voegen geen zak toe aan de film, hebben weinig emoties, en eigenlijk heb ik geen enkel idee wat hun doel was.

[SPOILER ALERT!] Een van de dames was zwanger, bevalt, en het kind is dood bij de geboorte [SPOILER ALERT!].

Waarom? Geen flauw idee. Van wie was ze zwanger? Een of andere dude die we 1 minuut in beeld krijgen. Goed, kind dood. 1 minuut later gaan we weer verder met de film.


De CGI in deze film is geweldig. We krijgen 2 uur pracht en praal te zien en ik heb nog nooit zo realistisch en mooi een woestijn op het witte doek gezien. Op enkele scenes op het einde na zien vrijwel alle scenes er gelikt uit. Dat mag ook wel met een budget van $150.000.000.

Het grootste probleem met deze film is de hype.
Waarom zijn alle critici laaiend? Waarom staat deze film in de IMDb Top 250 op plaats nummer 23?! Waarom heeft deze film een score van 98%(!!) op RottenTomatoes?

Echt, normaal vind ik het leuk om recensies te schrijven. Maar ik ga ditmaal eens voor de verandering niet boven de 1000 woorden uit komen. Er is gewoon niets te vertellen over deze film. Deze recensie telt meer woorden dan het aantal woorden die in de film voorbij komen waarschijnlijk.

Maar serieus. De eerste 60 minuten zien we wat geschifte mensen met hun onverwoestbare voertuigen naar het Oosten trekken. En de daarop volgende 60 minuten gaan ze terug naar waar ze vandaan kwamen, op dezelfde weg, met dezelfde hindernissen en dezelfde vijanden. Dat is basically het verhaal. Niet in een notendop, maar gewoon het complete verhaal. En nee, deze film gaat niet om het verhaal. Maar kom op, ‘The Expendables‘ had nog meer verhaal dan deze film.

Ik heb geen kracht meer over om nog meer woorden aan deze film te verspillen, dus bij deze mijn conclusie in minder dan 140 teken.

Ciao!

Foto 19-05-15 22 23 35
Titel:                    Mad Max: Fury Road
Jaar:                     2015
Regisseur:           George Miller
Cast:                    Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult e.a.
Geschreven op: 20 mei 2015

Waardering:       5,0 / 10 (IMDB: 8,8 met 75.318 stemmen) 50

Leuk artikel? Delen is gratis...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Tumblr
Tumblr
Share on Reddit
Reddit