Recensie: Xiaomi Powerbank – 20.000 mAh
27 augustus 2016
0

Het is weer tijd voor een nieuwe review. Ditmaal ga ik de ‘Xiaomi 20.000mAh powerbank’ bespreken. Ik heb al eerder de 16.000 variant besproken en omdat ik o.a. door dit product een positieve ervaring heb gekregen bij het merk Xiaomi, heb ik besloten om nu ook het 20.000mAh model te kopen.


Xiaomi is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste merken ter wereld. Ze maken een breed scala aan producten, denk hierbij aan mobiele telefoons, tablets, bluetooth speakers, oordopjes, fitness-trackers, powerbanks en nog veel meer producten. Het bedrijf staat bekend als een bedrijf waarbij je echt waar krijgt voor je geld. Kwalitatieve producten tegen een schijntje t.o.v. van andere A-merken. In Nederlands betaal je doorgaans voor een 20.000mAh powerbank al gauw tegen de €70,- terwijl deze powerbank vanuit China te bestellen is voor nog geen €30,-


Ik heb ditmaal wederom gekozen om deze powerbank te bestellen bij de webwinkel Banggood. Mijn voorgaande bestellingen zijn er prima verlopen, iDeal is een betaalmogelijkheid en de eerder bestelde producten waren allemaal keurig volgens afspraak op tijd geleverd en degelijk verpakt. Tevens voorzien van een tracking-code.

Even voor de duidelijkheid. Er zijn 15 dagen verstreken over mijn bestelling van de 16.000mAh powerbank. De bestelling van deze 20.000 variant is als volgt gegaan:

13-07-2016 Bestelling geplaatst bij Banggood omstreeks 22:00
14-07-2016 Verzendbevestiging per mail dat het pakket verzonden is
02-08-2016 Aankomst powerbank


Het is 2016 en ik zie nog regelmatig mensen om mij heen die hun telefoon bijladen / opladen in de klas, in de bus, of in de aula. Jammer genoeg gaat de ontwikkeling van batterijen en accu’s nog steeds niet denderend snel. Nog altijd komt het voor dat je telefoon halverwege de dag de geest geeft, of dat je overdag geen tijd meer hebt om je telefoon op te laden voor dat feestje van vanavond. Fabrikanten beginnen steeds grotere accu’s in hun producten te stoppen maar de producten eisen ook meer van de batterij.

Ik ben in het bezit van een iPhone 6 Plus, en deze heeft een uitstekende batterijduur. Vaak ga ik ’s nachts rond een uur of 1 á 2 uur naar boven, en hang ik mijn telefoon in de lader, de accu bevat dan vaak nog 40%. Om 7 uur ’s morgens is deze weer klaar voor de dag.

Echter liep ik tegen een probleem op. Al sinds een jaar bekijk ik regelmatig streams op de social-media app Periscope. Een app waarmee je live uitzendingen kan broadcasten, maar ook live mee kunt kijken in het (niet altijd even interessante) leven van anderen. Periscope is een battery-drainer. Period. Even snel een stream kijken en je accu is alweer 1/5e van zijn capaciteit gedaald. Met zelf live uitzenden gaat het nog veel harder.

Maar ook het feit dat ik zo nu en dan ergens heen moet, en dan geen tijd heb om mijn telefoon op te laden, of dat er geen stopcontacten zijn op de heen/terugweg. Ik ben afgelopen zomervakantie naar het Sziget Festival in Budapest geweest. Mijn vrienden wouden graag gebruik maken van de zogenaamde Sziget Express. Een treinreis met daarin een discotheek, bedden en diverse activiteiten die te doen zijn onder de treinreis. Deze reis neemt ruim 20 uur in beslag dus je wilt je onderweg zeker niet gaan vervelen.

Voor deze reis was een powerbank zeker geen overbodige luxe. De treinreis 2x overleven (heen en terug), de weg naar ons appartement zoeken, restaurantjes zoeken via Google Maps, even snel wat vertalen via Google Translate, even een livestream opzetten zodat de hele wereld kan zien dat ik op Sziget ben (ja), fotootje hier, fotootje daar. Een telefoon die de hele dag verbonden is met een (superieur, door KPN aangeboden) 4G-netwerk waarbij GPS continu aan staat, een telefoon die gedurende de treinreis ons een paar uur zoet moet houden met 1080p films, een telefoon die mij moet voorzien van mijn favoriete Spotify playlists en die moet streamen naar mijn Ultimate Ears zodat iedereen in de trein en op het station mee kan genieten van de beste K3 hits. Het moge duidelijk zijn. Mijn telefoon heeft veel stroom nodig gehad gedurende deze dagen.


Nou goed. Ik had inmiddels een stuk of 10 powerbanks thuis liggen.

Voor degene die niet weten wat een powerbank is. Een powerbank is simpelweg een accu die je thuis oplaadt en vervolgens mee kan nemen. Je verbind een USB-kabel naar je telefoon, tablet of eenieder ander apparaat op USB en ta-da. Je hebt stroom en je apparaat laad op.

Waarom zou ik dan in hemelsnaam nog een powerbank kopen? Nou, omdat ik heel veel van die krengen heb van 2000mAh (niet kopen!) die al leeg zijn voordat je de USB-kabel erin stopt. Verder heb ik er nog twee van 10.400mAh maar dit bleken neppers te zijn. Er zat dus minder capaciteit in dan geadverteerd.

Ik ben opzoek gegaan naar een powerbank met een enorme capaciteit, en met een hoog voltage zodat ik ook eventueel mijn iPad op zou kunnen laden. In Nederland vond ik er tientallen, maar allemaal boven de €75,-


Ik kwam uit bij het Chinese merk Xiaomi. Een van de grootste resellers ter wereld inmiddels. Gewoon degelijke producten tegen een scherpe prijs. Nadat ik het 16.000mAh model gekocht had vorig jaar, heb ik ook besloten om een 20.000mAh model te kopen voor dit jaar. Zo kom ik zeker niet zonder stroom te zitten en ook handig voor mijn vrienden. Verder is het bijv. met deze 20.000mAh powerbank mogelijk om een MacBook op te laden via USB-C.

Op zowel de 16.000 als de 20.000mAh variant van de powerbank zit een kras-sticker. Hieronder bevind zich een code die je vervolgens in kan voeren op de website van de Xiaomi om de echtheid van je product te bevestigen en jawel hoor. De geleverde Xiaomi powerbanks waren beide volledig legitiem. Geen neppers dus. Ik kan het waarderen dat het merk hier waarde aan hecht en manieren in zet om neppe producten te belemmeren.

Mi Check


Er valt eigenlijk niet veel over beide powerbanks zeggen dus ik ga het dan ook kort houden. De 16.000mAh powerbank zelf is gemaakt van aluminium wat degelijk en stevig aanvoelt. Het gewicht van 350 is prettig, het is licht, maar wel zwaar genoeg om te weten dat je iets bij hebt. De powerbank is keurig rond afgewerkt en het design is simpel. 4 lampjes die het accupercentage van de powerbank aangeven en 1 simpele aan/uitknop. Er zijn 2 USB-poorten die allebei evenveel voltage leveren, beide poorten laden dus even snel. Laad je 2 apparaten tegelijkertijd op dan zal de snelheid op 1.8A per apparaat liggen, bij 1 apparaat is dit 2.1A. 1 apparaat opladen gaat dus net iets sneller dan 2 apparaten tegelijkertijd. De lader ondersteund jammer genoeg wel maar max. 2.1A op de oplaadpoort. Dit houdt in dat de powerbank volledig opladen zo’n 10 uur zal duren, daarentegen staat natuurlijk wel dat je een mooi percentage aan stroom terugkrijgt.

Het 20.000mAh model is gemaakt van plastic maar ook deze voelt degelijk aan en weegt 338 gram. Ook hier zijn weer 4 lampjes aanwezig die het accupercentage aangeven, 1 aan/uit knop en wederom 2 USB-poorten om apparaten te laden en 1 poort om de powerbank zelf op te laden. De laadvermogens blijven gelijk alleen zal deze powerbank over 2.1A 12 uur doen om op te laden, dit in tegenstelling tot de 10 uur van het 16.000mAh model.

Bestand 27-08-16 14 29 08


Ik heb een iPhone 6 Plus die beschikt over een 2,915 mAh batterij. Ik heb met het 16.000mAh model mijn telefoon ruim 5x volledig kunnen opladen, met het 20.000mAh model trok ik hier nog eens 2 ladingen extra eruit. Ook mijn iPad Air 2 opladen (7,340 mAh) is 2x gelukt op 1 lading per het 16.000mAh model en 2,5x met het 20.000mAh model. Het laden gaat snel en er zijn allerlei beveiligingen aanwezig om het product veilig te maken.


Zoals ik al zei valt er eigenlijk niet veel te melden over een powerbank. De powerbanks hebben een leuk design, zijn stevig en de gewichten is prettig. De hoeveelheid energie die in deze beestjes past is geweldig, zeker voor het formaat. Het opladen van apparaten gaat snel en de lampjes zijn handig om snel af te lezen hoeveel power je over hebt. Het enige nadeel wat ik kan vinden is het feit dat de powerbank een halve dag de tijd nodig heeft om op te laden. Maar goed, je zou hem ’s nachts in de lader kunnen stoppen en dan is ‘ie de volgende dag wel grotendeels opgeladen zodra je uit bed stapt.

De 16.000mAhv versie is hier te koop en het 20.000 mAh model hier. Kortom, een regelrechte aanrader! Beter ga je niet vinden onder de €50,- in Nederland.

Geschreven op 20 augustus 2016.


 

Leuk artikel? Delen is gratis...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Tumblr
Tumblr
Share on Reddit
Reddit