De zoektocht naar… Sunset Treck!
13 juli 2015
0

25 juli 2014, het is een zonnige dag in Nederland. Een dag dat de nieuwe trailer van Carry Slee’s ‘Pijnstillers’ op het web verschijnt.
Jaarlijks komt er een nieuwe film uit gebaseerd op een van haar boeken. Ondanks dat ik geen fan ben van de Nederlandse film moet ik wel zeggen dat ik de films van Carry Slee het best te pruimen vind, sterker nog. Pijnstillers was een prima film, een verfrissende cast, een goed verhaal en een leuke mix tussen verschillende emoties. Goed, de film was geen meesterwerk, maar fair enough. Voor Nederlandse begrippen vond ik hem prima te kijken!

Terwijl de trailer van deze film zich afspeelt op mijn scherm hoor ik een soundtrack in de trailer. Hmm, dat klinkt best goed. Heerlijk zelfs.
Beetje jammer dat de gesproken tekst het nummer naar de achtergrond drukt. Goed, we zoeken even uit hoe het nummer heet en dan zetten we hem vast in onze Spotify playlist. Dat had ik gedacht …

Goed, ik wou dus graag de titel en de artiest van het nummer weten. Fine, moet niet zo moeilijk zijn.


1) Shazam
Nope, Shazam kon hem niet herkennen. Komt vast door het feit dat er door het nummer heen gepraat wordt. Eerlijk, kan de app ook niets aan doen.

2) Soundhound
Toch besluit ik het nogmaals te proberen met Soundhound, een vergelijkbare app als Shazam. Het herkent nummers en geeft je direct info over de artiest en de track. Nope, ook deze kan het nummer niet vinden.

Beide apps herkennen het nummer, dat ik nu los heb gevonden, nog steeds niet overigens. Maar hierover zodirect meer.

3) Een comment achter laten in de comment-sectie van YouTube
Goed, duizenden mensen bekijken deze trailer, en de uploader (Shooting Star Film Company) krijgt ook een notificatie van mijn reactie.
Echter kan ook niemand mij hier helpen. Vanuit Shooting Star kreeg ik nooit een reactie.

4) #DTV
Ik pleur op Twitter een linkje naar de trailer in de hoop dat op dit medium iemand mij kan helpen. Tevergeefs.

5) Contact opnemen met Shooting Star

CJqVTBmVAAAYKg-.png large
De rest spreekt voor zichzelf.

6) Contact opnemen met @SchramTessa / @daveschramfilm
Goed, dan zoeken wij maar contact met de (nieuwe) regisseur van deze film en de vader daarvan. Ook zij konden helaas geen uitkomst bieden.

7) BURN, BABY, BURN!
Ik neem contact op met A-Film, de uitgever van de DVD/Blu-Ray’s van voorgaande Carry Slee films. Pijnstillers werd echter uitgebracht door een andere distributeur, dus ook hier helaas geen antwoord op mijn vraag.

8) Dutch FilmWorks

Naamloos

9) Maar toen …

Zaterdagavond, 11 juli 2015. We zijn bijna een jaar verder sinds deze vraag in mijn bovenkamer op kwam. Nietsvermoedend surf ik naar mijn favoriete filmwebsite ‘IMDb’. Ik ga even onderzoeken welke films ik deze week moet gaan kijken. Ergens zie ik een demo-reel van een editor.
Ik klik hierop, ey. Leuk. Tof. Even de naam opzoeken op Google.

Vimeo… Vimeo… héh? Deze beste man heeft afgelopen jaar een video geplaatst op Vimeo met daarop de Pijnstillers trailer, de video die hij daarop volgend uploadde was een kijkje in het montage proces van de film ‘Spijt’, wat ook een film is gebaseerd op een boek van Carry Slee.
Het zal toch niet? Ik surf zo snel als ik kan naar zijn Twitter profiel, en al kijkend naar zijn geuploade foto’s kom ik erachter dat hij een editor is.

b655e4ecfdc6ae4db0d801f8cd4b560d

EN TOEN …

IMG_3609

IMG_3612

DAAR IS HET ANTWOORD, NA 351 DAGEN. Het is ”Sunset Treck” van Franck Fossey.

Een leuke conversatie met deze held volgt.
foto


Mystery solved. Nu nog het nummer vinden.

IMG_3611
Spotify, iTunes (uhum, Apple Music), Soundcloud en Amazon bieden geen resultaat.

Op een platform van distributeur Universal Publishing Production Music tref ik dan eindelijk het nummer aan.

foto 2

Eindelijk, ik heb het nummer gevonden. Snel download ik deze track naar mijn computer.
Ik kan niet meer dan hulde hebben voor deze Robin de Jong, deze beste man verdient een lintje van de Koningin. Echt waar.

Zaak is nu het nummer maar sporadisch te luisteren, anders went / verveelt het zo snel 😉
Deze is voor de lezers die nog niet afgehaakt zijn en voor de lezers die überhaupt mijn website gevonden hebben en daadwerkelijk interesse getoond hebben door dit artikel te lezen.

Ciao!

Leuk artikel? Delen is gratis...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Tumblr
Tumblr
Share on Reddit
Reddit