Mijn liefde voor… Foroxity!
17 juni 2015
0

Yes yes! Wederom een nieuwe blogpost in de categorie ‘mijn liefde voor’. De vorige keer konden jullie al alles lezen over mijn liefde voor webshop ‘Coolblue’. Klik hier om dit artikel (nog) eens te lezen. Vandaag ga ik praten over een bedrijf waar ik wekelijks op bezoek ben, bekenden van mij zullen waarschijnlijk wel weten over welk bedrijf dit gaat. Juist.. Foroxity in Roermond!

De aanleiding om dit bericht te schrijven is het feit dat ik vind dat Foroxity als bioscoop eruit springt tussen de lokale bioscopen hier (Dok-cinema, Luxor theater en Gotcha!). De genoemde bioscopen liggen allemaal op een ongeveer even grote afstand van elkaar. Waarom stap ik dan iedere week toch weer de bus in om juist naar Roermond te gaan?


1. De entree

Het zijn de kleine dingen die het doen zongen Saskia en Serge ooit. Ook bij Foroxity gaat dit op. Het begint namelijk al op het moment dat ik buiten de bioscoop sta, en de bioscoop inloop. Allereerst maakt het hoge gebouw indruk met het grote (verlichtte) logo boven de ingang. Al direct vallen de tientallen posters op die zowel buiten als binnen in de bioscoop hangen. We lopen over een rode loper naar binnen en naar de kassa, hier hangt een televisie met het filmoverzicht van dat betreffende tijdstip. Hierop is snel en duidelijk te zien hoelaat een film begint en hoeveel plaatsen er verkocht zijn. Erg leuk om te zien! (Al was het wel even schrikken toen ze het laatste gegeven een paar maanden niet meer lieten zien.)

4


2. De aankleding

Vele cinefielen houden van bioscopen die ontworpen zijn met rood leer in gedachten, een donkere belichting en vooral een niet al te drukke inrichting van de foyer en de zalen. In Foroxity doen ze het net een tikkie anders, maar naar mijn mening misschien wel beter. Het behang op de foyer op de begaande grond is volledig bedekt met filmposters van recente films maar ook met posters van klassiekers. Er staan genoeg standees (kartonnen filmborden) en banners en ook de televisies in de foyer zelf vertonen de trailers van de meest recente films. Erg leuk uitgevoerd! Ook de zalen zijn prima uitgevoerd. De weg naar de zaal is donker en verlicht met kleine led-lichtjes. Ook de trappen zijn voorzien van led-strips en de stoelen zijn uitgevoerd in blauwe, groene, grijze en rood/roze kleuren. Deze kleuren zijn slim gekozen omdat deze kleuren weinig licht reflecteren, wat dus niet afleidt onder de film. Verder is er op de 1e etage een leuke lounge met wederom leuke filmposters / canvassen.

Ik krijg vast spijt dat ik deze foto geüpload heb.
Ik krijg vast spijt dat ik deze foto geüpload heb.

3. Betaalgemak / eten en drinken

Twee vliegen in één klap. Het aanbod aan eten / drinken is prima. Er zijn diverse soorten chips, M&M’s, Mars, Snickers etc. Ook is er verwarmde zoute / zoete popcorn en hebben ze overheerlijke nacho’s (met een saus die van mij direct de prullenbak in mag, maar ik ben dan ook geen fan van pittige sauzen). Ook op het gebied van drinken is er genoeg keus. Cola, koffie, thee, espresso, het standaard aanbod is allemaal te verkrijgen tegen schappelijke prijzen. Nadeel, vaste prik zijn de nacho’s samen met een pul bier, helaas schenken ze Heineken, dus bier zullen we het maar niet noemen. Ik zou het logischer vinden als ze bijv. zouden investeren in Warsteiner of een ander merk. Onder de rivieren drinken weinig mensen Heineken en ook in Duitsland is Heineken niet nr. 1 op de lijst van bieren. Een klein verbeterpuntje zou dus het aanbieden van nog één of meerdere biermerken zijn (en misschien zelfs een speciaal biertje uit de fles?).
Betaalgemak? Ja, dit is een puntje waarover weinig te vertellen valt maar desondanks wil ik het toch even noemen. Het betaalgemak is een positief punt van deze bioscoop. Het is logischerwijs mogelijk om te betalen met een Pinpas, maar.. het is ook mogelijk om te betalen met NFC. Vind ik leuk! Verder kan je natuurlijk ook de Nationale Bioscoopbon inleveren en nog enkele andere waardebonnen. Korting verkrijgen is heel gemakkelijk met de ‘Cox & Co’ pas, waarop 3 andere personen ook mee mogen liften.


4. Evenementen

Geweldig, enkele uren in de bioscoop zitten. Foroxity organiseert met regelmaat voorpremières, Ladies Nights, speciale voorstellingen van arthouse films (filmclub), marathons enz.
Erg leuk, enkele uren in de bioscoop zitten om meerdere delen van een film achter elkaar te zien, het liefst in de nacht voor de sfeer! Zo heeft Foroxity in het verleden de Hunger Games marathon perfect georganiseerd. Beginnen rond 17:45 zodat je klaar bent met je dagelijkse werkzaamheden om vervolgens (zonder pauze) aan deel 1 van de film te beginnen, dan even eten bij het naastgelegen restaurant (inbegrepen in prijs van ticket) om vervolgens de volgende 2 delen te gaan bekijken. Midden in de nacht kom je uit de bioscoop, een heerlijk gevoel! Ook de mannenavonden zijn altijd zeer gezellig al zijn er helaas zelden écht specifieke mannen films die een dergelijke avonden verdienen.

5. De zaal

Zoals ik al eerder vertelde zijn de kleuren van de stoelen in de zaal slim gekozen. Maar verder is er ook genoeg beenruimte aanwezig om comfortabel van een film te kunnen genieten en is er een bankje met voldoende formaat om je eten en drinken op de kunnen stallen. Ook is handig dat de meeste zalen ingericht zijn met in het midden een lange rij stoelen en aan de zijkanten ongeveer 6 stoelen per rij. Dit houdt in dat je altijd wel met je vrienden in dezelfde rij kunt zitten als je op tijd in de zaal bent. De hoogte per rijen is prima zodat je niet tegen het hoofd van je voorganger kijkt. Ook de verlichting in de zaal is prima, al mag deze infaden zodra een pauze begint in plaats van deze plots aan te doen! Ook het geluid is prima en is de Dolby intro iedere keer weer een feestje, ondanks dat het niet realistisch is zie ik graag een Dolby Atmos installatie komen in 1 zaal. Ook een Dolby Vision of IMAX zaal zou leuk zijn maar ik snap dat dit kostentechnisch waarschijnlijk niet rendabel is en ik weet ook niet of dit überhaupt bouwtechnisch wel mogelijk is.
2

Gratis tip, deze stoelen zijn mij heilig (perfect zicht):
5


6. Ehm

Bioscoop reclame – Het Rughuis – Thermae 2000 – iPhone Repair Thorn – Gaia Park Zoo – Rhodos – Grand Xity Café – Dux
en daar komt ie’ … JEAN MINEUR! Genoeg gezegd toch. Jean Mineur is awesome. PUNT.
Jean-Mineur


7. Personeel

Nog een leuk punt is dat het personeel herkenbaar is, vrijwel altijd kom je medewerkers tegen die je eerder gezien hebt tijdens een vorig bioscoop bezoek. Een vertrouwd gezicht dus. Enkele medewerkers maken wel eens grapjes of een praatje aan de bar, leuk! Grappig is ook het feit dat je de medewerkers ook wel eens tegen komt als ze zelf voor een bioscoop bezoek komen. Wat me gelijk op het volgende puntje brengt. Er is geen personeel in de zaal. HEERLIJK! Ik wil geen servicebioscoop die drankjes aflevert bij je stoel. Gewoon niemand die door je beeld loopt en niemand die van z’n plaats afkomt. Helemaal prima!


8. Pauze

Er is tijdens iedere film minimaal 1x een pauze van ongeveer 10 minuten á een kwartier. Ondanks dat sommige mensen vindt dat dit hun beleving verminderd ben ik er blij mee, zo toont ook een onderzoek van vorig jaar de wens naar pauzes in de bioscoop aan.
Bioscoop-Pauze


9. Openbaar vervoer

En als laatste. De bereikbaarheid van de bioscoop. Ik ben geen fan van autorijden maar indien ik met de auto kom zijn er genoeg parkeerplaatsen beschikbaar. Na 20:00 is parkeren gratis, ook dikke prima dus. Maar het voornaamste. De bus stopt recht voor de bioscoop. De meeste films beginnen om 20:00 of 20:30 en er is altijd voldoende aansluiting voor deze tijden. Ook zijn vrijwel alle films afgelopen om 22:50, dit geeft nog voldoende tijd om de bus om 23:05 te halen, en anders zijn er nog 2 bussen die volgen. Super!


Even een compliment richting team Foroxity voor hun bedrijfsvoering! Ieder bezoek is weer geslaagd en jullie zijn goed bezig in het communiceren naar klanten toe. Leuke Facebook posts maar ook enquêtes uitdelen tijdens een voorstelling om zo feedback te krijgen. Hulde!

Ik zal jullie ook de komende maanden weer tientallen keren bezoeken. Er zijn maar 2 punten waarop ik iets kan aanmerken en dat is het merk Heineken, maar ook het feit dat er geen bioscoop abonnement is. Sure, jullie verdienen mogelijk minder geld aan mij op het gebied van tickets zodra jullie een bioscoop abonnement invoeren, maar bedenk ook dat klanten iedere keer weer eten en drinken kopen tijdens een bioscoopbezoek 😉


Foroxity, ga zo door!
Foroxity Filmarena, Kazerneplein 4, 6041 TH Roermond (www.foroxity.nl)


Bekijk ook mijn interview met de bioscoop als filmfan van de maand!

Leuk artikel? Delen is gratis...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Tumblr
Tumblr
Share on Reddit
Reddit