Mijn haat voor… Vodafone Thuis
28 juni 2015
0

Goed, er is al een rubriek ‘mijn liefde voor…’ op mijn website, dus waarom niet een rubriek ‘mijn haat voor’? En wie is dan de beste kandidaat voor het allereerste artikel in deze rubriek? Juist!

Vodafone Nederland.


Even voorstellen. Vodafone Nederland, je kent ze vast wel. Het zijn de mensen achter die verschrikkelijk irritante radiocommercials (met valse beloftes) en het zijn dezelfde mensen die op het moment dat ik dit schrijf (zondag dus) niet beschikbaar zijn. Want ja, als je toch miljoenen hebt, waarom zou je dit dan uitgeven aan service i.p.v. ‘The Voice of Holland’, Ja toch?


Maandag 12 september 2011 was het zo ver. De Grand Prix van Roggel. Vodafone organiseerde samen met de gemeente Leudal, waarvan Roggel (mijn woonplaats) onderdeel uitmaakt, de Grand Prix van Roggel. Tijdens de GP van Roggel nam Formule 1 coureur Jenson Button in zijn Vodafone McLaren Mercedes MP4-24 het in de straten van het dorp op tegen de 3 snelste inwoners welke hetzelfde circuit aflegden in een Formule 1 simulator. Dit ter promotie van hun glasvezel dienst ‘Vodafone Thuis’.

Nou mooi. Mijn ouders stappen over na deze reclamestunt. Fine, moet ik mij bij neerleggen. Maar we zijn inmiddels 2,5 jaar verder sinds het abonnement is ingegaan en thuis hebben ze afgelopen week wederom een jaar bijgetekend. Dat er goedkopere alternatieven zijn met meer opties, betere service en betere voorwaarden maakt niet uit. Want ja, waarom zou het..


Maar goed, eens even wat gal spuwen over het feit waarom ik zo’n ontzettende hekel heb aan de glasvezel dienst van Vodafone.

1. Internet
Hallo Vodafone, waarom is het niet gewoon mogelijk om meer dan 1Mbit’s (van de 100 waarvoor mijn ouders betalen) door te pushen naar onze woning. Ik sluit diverse laptops rechtstreeks aan op de modem die jullie leveren, niet jullie eerste modem overigens. Heerlijk, ik ben een nerd en ik wil graag mijn films streamen naar mijn tv, mijn muziek streamen naar mijn speakers en bovenal, gewoon kunnen internetten.

It can’t be that hard, right? Maar really. Waarom knalt jullie verbinding er zo vaak uit.. zo nu en dan pushen jullie mij 20Mbit’s (van de 100Mbit’s dus) door, en dan ben ik tevreden, meer mag ik immers niet verwachten.

Als jullie klantenservice ook niet meer opties weet dan ‘heeft u uw modem als eens 2 minuten van de stroom afgehaald’, dan weet je dat je als bedrijf fout zit.

Foto 28-06-15 23 02 55


2. Televisie
Het is 2015, en nog steeds is het niet mogelijk om opnames die ik maak via de digitale ontvanger onder, boven op mijn slaapkamer te bekijken. Laat staan deze opnames bekijken via mijn laptop, of via mijn iPhone, of wat dachten jullie van mijn iPad? Oh ja, moderne communicatiemiddelen, doen jullie niet aan. Sorry, mijn fout.

Overigens, ik kan eigenlijk helemaal geen televisie kijken via mijn laptop. Nou, fine. Dan ga ik wel kijken op mijn iPhone. Ah, snap. Wait! Die app van jullie is nog niet aangepast naar het beeldformaat van de iPhone 6 Plus, want ja. Waarom zouden jullie je app bijwerken voor de populairste smartphone van de een na grootste smartphone fabrikant ter wereld. Nee, laat die update van 6 juni 2013 maar de laatste zijn ja. Uit de tijd dat iOS 7 nog het meest recente besturingssysteem was.

IMG_3168.PNG

Maar goed, dan zit ik ’s avonds in het café, mijn verdriet en agressie weg te drinken t.o.v. jullie dienst en dan wil ik graag een opname inplannen (aangezien die videodiensten van jullie vrijwel nooit werken en ik geen €1,99 ga betalen voor 30 minuten televisie in SD kwaliteit). Opname inplannen via een app? Shit, dit wordt te moeilijk. Het knopje zit er wel degelijk, alleen het knopje in de app doet niets! Komt waarschijnlijk door die iOS 7 ondersteuning!

Oh, en waarom kan ik programma’s niet alvast opnieuw bekijken alvorens ze afgelopen zijn. Zoiets zoals KPN, Telfort en Ziggo wel al hebben. 5 televisies in huis? Fuck dat, we bieden maar ondersteuning voor 4 televisies. En als laatste, mijn vader heeft een sim-only abonnement bij jullie (waarom snap ik overigens ook niet), maar wij krijgen niets van combi-voordeel of dergelijke? Zoals andere providers wel hebben.

Ik heb nog geluk dat de ontvangers van Vodafone regelmatig niet opstarten of vast lopen, dan hoef ik tenminste niet weer naar het volgende scherm te kijken, dat wordt namelijk ook saai als het zo regelmatig verschijnt.

Foto 28-06-15 23 06 04


3. Klantenservice
Zondagavond, laat ik eens contact opnemen met de klantenservice, gewoon, even praten met mijn favoriete mensen. Ah, snap! Gesloten. Maar hey, ik kan jullie wel wat vragen via Twitter van maandag t/m zaterdag, maar jullie negeren mij vrijwel altijd, en negeren jullie mij niet, dan verwijzen jullie mij door naar jullie (betaalde) telefonische servicenummer. Hallo, bellen anno 2015?! Wie doet dat nog. Seriously, waarom moet ik bellen.

En dan hebben jullie een prachtig forum, alleen laten de medewerkers bijna nooit iets van hun horen, en als ze van zich laten horen dan hadden ze net zo goed niet kunnen reageren. Net zoals deze medewerker van de Twitter webcare overigens:

Foto 28-06-15 23 03 04


Nou goed, bij deze een relatief kort artikel over de awesomeness dat Vodafone Thuis heet.
Helaas heb ik ze hier thuis niet kunnen overtuigen naar een andere (goedkopere) provider te gaan, waarbij ik tevens een extra gratis Spotify Premium account zou krijgen, gratis het HBO pakket zou kunnen krijgen, ik ook op de laptop tv zou kunnen kijken, en opnames bekijken gewoon overal zou kunnen.

Voorlopig moeten we het weer t/m augustus 2016 met Vodafone Thuis doen.
Ik wens mijzelf veel sterkte toe.

 

En dan spul van Ziggo meeleveren. Pijnlijk

[UPDATE] Inmiddels heeft Vodafone al hun diensten vernieuwd. 30 september 2015 gaat de stekker uit alle oude diensten.
Wij zijn inmiddels aangesloten op de nieuwe propositie en de ervaring is al een stuk beter geworden!
Natuurlijk zijn er nog wel wat kleine haken en ogen …

Binnenkort een nieuw verhaaltje ? 😉


Leuk artikel? Delen is gratis...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Tumblr
Tumblr
Share on Reddit
Reddit